marți, iunie 05, 2012

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (6)



Ea se scoala dis-de-dimineata si imparte hrana in casa ei si da porunci slujnicelor. 

J. Kruskamp


Femeia din Pilde 31 este o persoana foarte organizata. Ziua ei incepe dimineata devreme, cand pregateste masa pentru cei din casa, si imparte tuturor sarcini pentru ziua care tocmai a inceput. Desi are slujnice care s-o ajute, si sa faca treburile in locul ei, nu leneveste, ci e in picioare inaintea tuturor. Se vede ca nu lasa nimic la voia intamplarii, ci are totul sub control.
Astazi poate nu mai avem slujnice ca alta data, dar avem atata aparatura casnica ce ne este de folos. Unele dintre noi poate au si cate un ajutor- o bona la copii, o tanti la curatenie, sau poate o mama sau alta ruda care pune umarul la treburile casei sau ingrijirea copiilor. Faptul ca viata ne este mult usurata prin aceste mijloace nu trebuie sa fie o scuza pentru noi ca sa lasam sarcinile care ne apartin in seama altora. Stapana casei trebuie sa stie tot ce se intampla in camin- chiar daca altii o ajuta, ea trebuie sa fie maestrul care dirijeaza totul. Trezitul dis de dimineata trebuie sa fie un prilej nu doar pentru a incepe cu harnicie ziua, ci pentru a o incepe cu Dumnezeu. Poate nu avem timp pentru prea multa rugaciune, meditatie sau lectura, dar pentru a trece cu bine prin ziua ce ne sta inainte avem nevoie macar de cateva minute linistite, in care sa cerem lui Dumnezeu binecuvantare, putere si intelepciune.


J. Kruskamp

Dimineata vei auzi glasul meu; dimineata voi sta înaintea Ta si ma vei vedea.
Ps. 5:3 

Desigur, sunt unele perioade ale vietii cand trezitul dis de dimineata e dificil, daca nu imposibil. Este greu pentru o mamica ce nu a dormit toata noaptea din cauza unui copilas mic, sau din cauza unuia sau mai multi copii bolnavi, sa se trezeasca in zori de zi. Acestea sunt situatii in care trebuie sa cautam solutii pentru a ne organiza altfel, fara sa ne facem procese de constiinta. 
Dar daca dorim sa ne asemanam femeii din cartea Pildelor, Cine se scoala de dimineata departe ajunge nu trebuie sa ramana pentru noi doar o vorba de duh :).

Irina 



Un comentariu:

  1. Multumesc Irina pt aceste cuvinte minunate! Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa ne ajute sa facem intocmai ca femeia din Pilde pentru a avea o viata linistita in familie si pace sufleteasca. O zi binecuvantata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.